"Nahrávka vyjde v první polovině roku 2015, tedy jako ozvěna Roku české hudby. Chceme touto cestou světu připomenout tři skladatelské ikony české hudby, a to v nejlepší interpretaci, jakou jsme si mohli vysnít: s prvním českým dirigentem a orchestrem a s houslistou, který je již dnes po právu řazen v mezinárodním měřítku mezi nejpozoruhodnější osobnosti své generace," uvedl producent vážné hudby ve vydavatelství Matouš Vlčinský.

Špaček studoval ve Filadelfii pod vedením Idy Kavafianové a Jaimeho Lareda. Od sezony 2011/2012 působí jako koncertní mistr České filharmonie a vedle této role pokračuje v sólové kariéře.

Na letošním festivalu Dvořákova Praha vznikne ještě jedna nahrávka. Vydavatelství ArcoDiva natočí 17. září světovou premiéru koncertního provedení Dvořákovy operní prvotiny Alfréd s původním libretem v němčině v nastudování dirigenta Heika Mathiase Förstera. Partitura nebyla hrána ani vydána za Dvořákova života a dílo bylo uvedeno pouze v roce 1938 v Olomouci, ale v českém překladu.