Film byl natočený podle románu Richarda Moraise Hundred-Foot Journey, který se stal mezinárodním bestsellerem a vyšel v 29 zemích.

Hlavní hrdina Lásky na kari Hassan Kadam (Manish Dayal) je kuchařský génius, nadaný gastronomickou obdobou absolutního hudebního sluchu. Kadamova rodina v čele s Papou (Om Puri, který před třiceti lety získal cenu pro nejlepšího herce na festivalu v Karlových Varech) se z rodné Indie přestěhovala do malebné vesničky Saint-Antonin-Noble-Val na jihu Francie. Pitoreskní městečko plné elegance a šarmu je ideálním místem, kde se usadit a otevřít si indickou restauraci Maison Mumbai. Tedy jen do chvíle, než se do toho vloží Madame Mallory (Helen Mirren), sucharská majitelka a šéfkuchařka klasické francouzské restaurace Le Saule Pleureur, ověnčené michelinskými hvězdami.

"Madame Mallory není snadná role, protože prochází ve filmu hlubokou proměnou, ale právě příběhy, které ukazují své postavy takto pravdivě, mě přitahují. Chtěl jsem, aby byla na plátně co nejuvěřitelnější," podotkl režisér Hallström.

Producentce Winfreyové prý kniha učarovala už v roce 2010, kdy ji prezentovala ve své známé talk show. "Od první chvíle, kdy jsem si přečetla scénář, jsem věděla, že tenhle film chci produkovat," konstatovala.

Švédský tvůrce Hallström už před lety jednu gurmánskou podívanou z francouzského maloměsta přinesl - film Čokoláda s Juliette Binoche a Johnnym Deppem v hlavních rolích.

"Jídlo dovede báječně smazávat rozdíly," uvedl Spielberg. "Lidé z různých zemí, kteří mají různou víru a vychování, díky němu najdou společnou řeč," dodal.