Snímek Zrádce režírovala sama producentka Vrabelová podle scénáře Petra Kolečka. Kryštof Hádek, Marek Taclík či Jana Pidrmanová v něm humornou formou ztvárňují příběh fanouška fotbalové Sparty, který podlehne neodolatelné nabídce z konkurenční Slavie.

Mnohem mrazivější téma nabízí film Na dně skleničky scenáristy Jana Prušinovského. Režisér Bohdan Sláma obsadil do hlavní role Stanislava Majera, který má jako Filip svůj život jen zdánlivě pod kontrolou a nechce si přiznat, že svůj život propíjí. "Je to o chlapovi, který ve svém životě podlehl pocitu marnosti a s tím souvisí jeho sklon k alkoholismu, kvůli kterému není schopen řešit problém ve vztahu k bývalé manželce a synovi," řekl ČTK Sláma.

Snímek Vedlejší příznaky podle tvůrců scenáristky Petry Ušelové a režisérky Vrabelové vypráví o tom, že "zvládnout všechno není žádné štěstí". Trojici silných ženských osobností stojících za tímto filmem doplňuje představitelka hlavní role Bára Kodetová.

Podle scénáře Eugena Lišky vznikl v režii Petera Bebjaka varovný film Gamemaster, který upozorňuje, že děti jsou v nebezpečí všude. Zlo se skrývá i ve virtuálním světě v počítači v dětském pokoji s rodiči za dveřmi. Diváci se mohou těšit na herecké výkony Ondřeje Vetchého, Lenky Krobotové, Filipa Čapka a Johany Matouškové.

V pátém snímku Moje pravda se hlavní hrdinka Petra (Hana Vagnerová) snaží utéct od svého manžela (Jiří Vyorálek). Film o hledání podílu viny na rozpadu vztahu vznikl v režii Jitky Rudolfové podle scénáře Markéty Bidlasové.

Producentka a režisérka Vrabelová uvedla, že natáčení nové série se uskutečnilo ve větším klidu, než předchozích osmi části. Ty provázely infarktové situace, kdy byl hospitalizován šéf produkce Roman Bartoníček, na kapačkách se ocitla Tereza Brodská, zápal plic postihl Dagmar Havlovou a ušní bubínek praskl Jáchymu Novotnému. "Šéf produkce druhé řady Aleš Týbl kolaps a hospitalizaci od třetího dílu jen předpokládal. Nakonec se mu to naštěstí nepodařilo," podotkla Vrabelová.