"Film je metaforickým příběhem dvou různých světů - stromů a lidí, jejichž osudy běží paralelně, vzájemně se podobají, až se nakonec propojí. Dva stromy, otec a syn, jsou vlivem přírodní pohromy nuceny se od sebe oddělit, aby se v závěru znovu setkaly jako součást lidského příbytku. To, co se v jednu chvíli zdá jako beznadějné a definitivní, může mít nakonec šťastné vyústění s příslibem budoucnosti," uvedla Vandasová.

Film vzniká technikou animace na skle, na které se každá fáze obrazu maluje olejovými barvami. Natáčení by mělo být dokončeno v lednu a celý film na jaře 2015. Producenti už teď uvažují o jeho připojení k některému z celovečerních českých snímků.

"Bylo tomu tak i v případě předchozího Luciina krátkého projektu, který doprovázel v kinech film Jitky Rudolfové Rozkoš," dodala Vandasová.

Film vzniká v koprodukci České republiky a Francie. V ČR je producentem společnost Maur Film, za Francii Les Films de l´Arlequin. Projekt získal podporu Státního fondu kinematografie a francouzského CNC.

Sunková má od roku 1998 na kontě osm snímků. Za Podobiznu z roku 2002 získala například ceny v Plovdivu a Saratovu. O sedm let později se podílela na animaci snímku Kypr, který byl součástí cyklu Evropské pexeso.