Cohen své 13. studiové album vydá u příležitosti svých narozenin, které připadají na 21. září. Ve Spojených státech vyjde 23. září a v evropských zemích nejméně o den dříve.

Producentem nové desky je Patrick Leonard, jenž s Cohenem spolupracoval už na jeho předchozím albu z roku 2012 Old Ideas.

Šéf hudebního vydavatelství Columbia Records Rob Stringer řekl, že Cohen znovu "prolomil hudební hranice novou tvůrčí inspirací". "Těchto devět písní je prostě nádherných a inovativních a mají jedinečnou atmosféru," citoval Stringera magazín Rolling Stone.

Většina songů bude pro Cohenovy fanoušky novinkou, i když například píseň Born In Chains hrál už na svých živých vystoupeních v roce 2010. Není jasné, zda písničkář a básník při příležitosti vydání alba vyrazí na turné. Naznačil ale, že letos už žádné koncerty neodehraje.

Popular Problems je Cohenovým druhým albem od roku 2008, kdy se vrátil na pódia po patnáctileté odmlce. Fanoušky na celém světě uchvátil koncerty, které trvaly i tři a půl hodiny. V rámci turné Old Ideas World Tour vystoupil loni v červenci také v Praze.