Zpěvačka, která letos 31. října oslaví sedmdesátiny, má podle svých slov méně koncertů, než tomu bylo v minulosti. Dříve považovala za pražskou domovskou scénu Jazz Club U Staré paní, kde do změny majitelů dělala i dramaturgii. Nyní příležitostně vystupuje v Redutě nebo v JazzBoatu na lodi Kotva. "Měla jsem moc volného času a to já nemám ráda," vysvětlila, proč začala pracovat na aktuálním projektu Smrt standardizmu.

Se souborem Jana Koubková Quartet natočila originální zpěvačka své poslední studiové album s názvem Mýdlové bubliny. Letos vyšla k jejímu životnímu jubileu kompilace s názvem Jazz? Oh, Yes!,

Na Novoměstské radnici kromě autorského repertoáru zazní též skladby autorů jako je Bobby McFerrin, Chick Corea, Avishai Cohen, Tania Maria, Aki Takase, Al Jarreau, Steve Swallow, Dave Brubeck, Thad Jones, Duke Ellington, George Gershwin, Charlie Parker. Dojde i na Bacha a lidové písně v nových úpravách.

Už v šesti letech Koubková začala zpívat v Dětském rozhlasovém sboru Bohumila Kulínského. V 60. a 70. letech byla členkou vokálních skupin jako Linha Singers, Inkognito Quartet, Kučerovci, Vokální skupiny Lubomíra Pánka, C&K Vocalu a divadla Semafor. Na začátku 80. let založila festival jazzových, bluesových a rockových zpěváků pod názvem Vokalíza. Šest let učila na hudebně-dramatickém oddělení Pražské státní konzervatoře. Spolupracovala s mnoha orchestry, během své kariéry prošla různými styly, též se věnuje beatnické poezii a sama si vymýšlí rapové texty.