Oceněný projekt, který má do distribuce přijít na podzim příštího roku, je inspirován příběhem romského boxera Petera Baláže, přezdívaného Koza, který zažil vrchol své sportovní kariéry na olympijských hrál v Atlantě v roce 1966. Aby mohl uživit rodinu, vydává se na jedno ze svých posledních turné.

"Zbývají nám ještě některé dotáčky, střih a postprodukční práce," řekl ČTK producent Jiří Konečný ze společnosti Endorfilm. Film by podle něj měl poskytnout pocit sociální bezmoci a osudovosti. Před distribucí v kinech by chtěl snímek nabídnout festivalům.

Scénář napsal Ostrochovský s Markem Leščákem a je i producentem svého filmu. Boxer Peter Baláž ve filmu hraje sám sebe.

Porota, v níž byli zástupci Rumunska, Francie a Nizozemska, ocenila silné postavy, smutný a vtipný vizuální styl a "umění režiséra smísit lehkost a tíži příběhu s naprostým přehledem".

Ostrochovský ve svých projektech často mísí dokumentární a fiktivní přístup k filmu. Je spoluautorem snímku Sametoví teroristé, který byl v Karlových Varech oceněn loni a letos na Berlinale v sekci Forum. Jeho dokument Ilja byl nominován na slovenskou filmovou cenu za nejlepší dokument. Film Koza je jeho celovečerním hraným debutem.