Fenomén zakladatele obuvnického impéria Tomáše Bati zachytí inscenace Dodo Gombára nazvaná Baťa Tomáš, živý, kterou bude autor také režírovat. "Když se podíváme na takovou osobnost, můžeme zvolit dva přístupy, kritický, nebo přehnaně obdivný," podotkla Mikolášková. Divadelníci se podle ní pokusí zaznamenat, jak Baťa ovlivnil město. "Vtisknul do něj obrovské množství energie a principů. Podíváme se, co to životu může přinést dnes, chceme upozornit na to, co je z jeho odkazu stále živé," podotkla.

Gombár se tématu věnuje už déle, baťovskou tematikou se chce divadlo zabývat i v dalších sezonách, kdy by měla vzniknout inscenace zachycující období Jana Antonína Bati i poválečnou situaci.

Divadlo nabídne také satirickou komedii na motivy novely Huga Vavrečky Agent František ve službách Sherlocka Holmese či téma regionu blízké, zbojnický muzikál o Jánošíkovi. Malé scény divadla uvedou dílo regionálního autora Zdeňka Zapletala Devět měsíců. Pro děti se připravuje divadelní zpracování filmově známé látky Cesta do pravěku.

Herci v nadcházející sezoně nastudují také klasiku, Puškinova Evžena Oněgina či Shakespearův Večer tříkrálový. V režii Michaely Doležalové a Romana Vencla vznikne komedie Dokonalá svatba.

Letošní 68. sezona se v divadle nesla v ženském duchu. Podtitulem bylo Cherchez la femme, tedy Za vším hledej ženu. Divadlo mimo jiné uvedlo divácky úspěšnou inscenaci podle knižního bestselleru Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně.