Útok se stal loni 3. srpna v půl čtvrté ráno na křižovatce ulic Veletržní a Dukelských hrdinů. Podnapilý Vodička, který se vracel z baru, bezdůvodně opakovaně napadl bezdomovce na chodníku poblíž budovy Parkhotelu. Nejprve ho kopl kolenem do brady, a když muž upadl, dal mu několikrát ránu pěstí do obličeje a poté jej ještě minimálně pětkrát zasáhl do hlavy kolenem. V útoku pokračoval do chvíle, než mu v tom zabránila policejní hlídka přivolaná náhodným svědkem.

"Musel vědět, že tento způsob útoku - zejména kop kolenem a dupnutí nohou o velké intenzitě do hlavy poškozeného - může vést k vážné poruše zdraví v podobě zlomeniny klenby lební a spodiny lební, krvácení do dutiny lební a pohmoždění mozku jakožto důležitého orgánu," konstatovala obžaloba. Bezdomovec vyvázl se zlomeninou nosu, poraněním zubů a tržnými ranami v obličeji.

Ještě závažnější kauzou napadení bezdomovců v hlavním městě se začne příští týden zabývat pražský městský soud. Státní zástupce viní obžalovaného z toho, že ve dvou různých případech loni zaútočil na lidi bez přístřeší nožem - nejprve v dubnu v Libni a poté v červnu poblíž Hlavního nádraží, kdy oběti přeťal tepnu na zápěstí. Za pokus o vraždu ze zavrženíhodné pohnutky mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.