Bezpečnostní opatření se podle něj týkala celkem 24 nádraží, na sedmi z nich musely České dráhy omezit či úplně zastavit provoz - někde jen na několik minut, někde na hodinu. Po 17:00 už se vlaky rozjely všude, na některých úsecích ale nabíraly zpoždění. Pyrotechnici podle Bocána museli vyjíždět na hlavní nádraží v Olomouci, kde se objevila krabice na odpadkovém koši, nic nebezpečného ale neobsahovala.

Podobná hrozba zaměstnala bezpečnostní složky už v únoru. Autora tehdejších výhrůžek ale policie tento týden zadržela a dnes zveřejnila podrobnosti. Čtyřiadvacetiletého studenta z Českobudějovicka podezírá z toho, že e-mailem vyhrožoval různým institucím a osobám opakovaně.

Na pražském Hlavním nádraží se dnešní policejní zásah konal za provozu, takže mnozí cestující si ničeho mimořádného ani nevšimli. Podle webu Českých drah musel být po 15:00 zastaven provoz na nádražích v Ostravě, Olomouci, Karviné nebo Kutné Hoře. Asi po hodině se mohly vlaky znovu rozjet. Mluvčí ČD Radka Pistoriusová ČTK řekla, že dráhy musejí v podobných případech počkat na pokyn policie, že je možné znovu obnovit provoz. Tam, kde vlaky kvůli výhrůžce stály, museli cestující počítat se zpožděním.