Obžalovanému hrozilo až 18 let vězení, soud mu uložil trest na samé spodní hranici zákonné sazby. Nguyenovi navíc stanovil povinnost zaplatit každé ze dvou sester zavražděného 100.000 korun odškodného. Sestry, které k hlavnímu líčení chodily se zarámovanou fotografií svého mrtvého bratra, vypověděly, že Nguyen "už dříve dělal špatné věci a vždy u sebe míval nůž". Obžalovaný nicméně v Česku, kde pobývá od roku 2008, doposud nikdy nebyl trestně stíhán.

Vražedný útok se stal večer 25. dubna 2014 v Sokolovské ulici. Nguyen svého známého napadl kuchyňským nožem po předchozí hádce, podle obžaloby to udělal v úmyslu muže usmrtit. Dvaceticentimetrovou čepelí ho dvakrát bodl velkou silou do zad, přičemž nůž pronikl do plic a hlavní průdušky a probodl plicní tepnu. Pobodaný muž potom vyběhl na chodbu domu, kde zemřel na následek šoku z nadměrné ztráty krve. Když Nguyen zjistil, že napadený už nedýchá, bodl se také. Nijak vážně si však neublížil.

Nguyen se k činu přiznal. "Kamarád a ostatní kouřili pervitin. Nabízeli mi, tak jsem si ze slušnosti dal s nimi. Nebyl jsem na to zvyklý, bylo mi špatně a přestal jsem se ovládat. Chtěl jsem z bytu pryč, ale nechtěli mě pustit. Začali mě urážet a říkali, že jestli se pokusím odejít, ublíží mé rodině ve Vietnamu. Nechtěli mi dát peníze na cestu domů," popsal sedmadvacetiletý muž, který do ČR přijel za prací a před vzetím do vazby žil v Pardubicích. Lidé z bytu mu prý říkali, že je pitomec a pes, což představuje velkou urážku.

S verzí, že vraždil pod vlivem pervitinu, přišel Nguyen až u hlavního líčení. Jak upozornila státní zástupkyně, policii dříve výslovně řekl, že v den incidentu nepožil ani drogy, ani alkohol.