Na záznamu z restaurace byl vidět Půček ve společnosti několika lidí a svého psa. Několikrát upíjel z půllitru pivo. "Pije ze dvou různých sklenic," komentoval nahrávku přísedící trestního senátu. Bylo také vidět, že si Půček po dopití jednoho piva vzal další půllitr a lidé na stůl průběžně pivo nosili. V jedné části si také připil z tzv. whiskovky určené k podávání tvrdého alkoholu. Půček soudu namítl, že si pouze ze zdvořilosti přiťukl s kamarádem a ke skleničce jen přičichl a nenapil se z ní. Podle státní zástupkyně Jany Schröderové ale záznam dokládá popíjení alkoholu.

Soudkyně Iva Fialová hlavní líčení odročila na konec února, protože vyžaduje výslech dvou svědků, které se zatím nepodařilo předvolat. Jeden byl donedávna v psychiatrické léčebně a další se podle zjištění soudu "pohybuje v bezdomovecké komunitě".

Před záznamem z restaurace soudkyně přehrála video z kamery na náměstí Kinských, která zachytila první minuty po nehodě. Samotný střet s dívkou vidět nebyl. Kamera byla namířena na křižovatku, kam Půček vjel s dále nepojízdným autem, ze kterého se ze začátku silně kouřilo. Zastavil se uprostřed silnice, auto obešel na druhou stranu ke dveřím pro spolujezdce vzadu, odkud vyzvedl psa a odešel pryč.

Po několika minutách se ještě vrátil. Vzápětí přijela záchranná služba a Půček pak utekl. Podle státní zástupkyně ho k autu přivedl muž, který ho honil v přilehlém parku. Je to prý jeden z dosud nepředvolaných svědků.

"Podle mého názoru, kdyby to auto bylo pojízdné, tak pan obžalovaný z místa nehody určitě ujel, a jen to prokazuje to, že ujet nemohl," řekla novinářům Schröderová.

Obžaloba Půčka viní z toho, že kromě neposkytnutí pomoci vážně zraněné dívce, kterou srazil autem 5. srpna nad ránem na autobusové zastávce, jel také pod vlivem návykových látek. Údajně večer před tragédií slavil narozeniny. Půček již dříve uvedl, že měl za celý večer jedno malé pivo a druhé nedopil, jinak pil pouze nealko. Podobně dnes hovořili i dva svědci předvolaní obhajobou, kteří Půčka tehdy potkali v restauraci. Tvrdili, že ho viděli pouze s malým pivem, a když zhruba po třetí hodině ráno odcházel, byl údajně v pořádku.

Soud v předchozích jednáních vyslechl policisty, kteří Půčka kontrolovali kolem 04:00 v Plzeňské ulici po oznámení, že se někdo dobývá do domu. Policisté uvedli, že Půčka našli u tramvajové zastávky, kde ležel se psem. Byl z něj údajně silně cítit alkohol a vrávoral. Dechovou zkoušku ale neprovedli a nechali ho odjet tramvají směrem k Andělu. Řekl jim, že si tam potřebuje vzít z auta náhradní klíče od bytu. Několik desítek minut poté Půček podle vyšetřování nezvládl jízdu zatáčkou na náměstí Kinských a srazil na zastávce dívku, která těžkým zraněním na místě podlehla.

Půček se policii přihlásil zhruba 16 hodin po nehodě. Vzhledem k časovému odstupu bylo jeho toxikologické vyšetření v pořádku. Obžaloba svá tvrzení o řízení pod vlivem návykových látek staví na svědectvích a videozáznamech.