Na místě neštěstí podle médií zahynula pětadvacetiletá zdravotní sestra s asi dvoutýdenním novorozencem, další novorozenec po několika hodinách podlehl těžkým zraněním. Mezi zraněnými je 21 dětí, devět z nich je podle lékařů ve vážném stavu. Vážně zraněno bylo také sedm dospělých.

Velká část budovy nemocnice se po explozi zřítila. Na záchranných operacích se podílela více než tisícovka hasičů, zdravotníků a policistů. Ve čtvrtek pozdě večer místního času (v noci na dnešek SEČ) záchranáři uvedli, že pod troskami už žádní další lidé nejsou. V době neštěstí bylo v budově 110 lidí.

Zraněné v nemocnicích již navštívili starosta města Miguel Ángel Marcera a mexický prezident Enrique Peňa Nieto. Papež František vyzval na Twitteru k modlitbám za oběti.

V souvislosti s výbuchem zadržela policie tři pracovníky z plynárenské firmy, kteří z cisterny pumpovali propan do nemocničního zásobníku. Jde sice o rutinní záležitost, problém ale zřejmě způsobila poškozená hadice. Únik plynu se pracovníci nejdříve snažili zastavit sami, pak ale přivolali hasiče. Ti dorazili v době, kdy už z cisterny šlehaly plameny.

Mohutný výbuch mohl podle pracovníků nemocnice vyústit ještě ve větší tragédii, neboť poblíž byly i zásobníky s kyslíkem. Ty však explozi přečkaly bez úhony.