Detektivům se podařilo odhalit šest případů, na kterých se podílel gang složený z občanů Chorvatska a Bosny a Hercegoviny. Podle policistů třikrát ke krádeži využili přeplněný výtah na Hlavním nádraží.

V dalším případě si u směnárny vytipovali muže, který si odnesl téměř 450.000 korun v hotovosti a pak jej sledovali v ulicích. "Ve vhodnou chvíli pak odvedli pozornost poškozeného tím, že do něj jeden z nich úmyslně vrazil, čehož využil další, který muže okradl. Další dva se pak svými těly snažili znemožnit výhled případným nežádoucím svědkům," popsala jejich taktiku policejní mluvčí Iveta Martínková.

Při další krádeži skupina podle policie ukradla kromě osobních věcí také klíče od hotelového pokoje, odkud pak byly ukradeny kufry, notebook a sadu profesionálních fotoaparátů za více než 600.000 korun.

Gang pomohl odhalit kamerový systém. Policisté pak přímo při krádeži chytili osmnáctiletou dívku a patnáctiletého mladíka, kteří skončili ve vazbě. "Detektivové dále provedli domovní prohlídky v hotelových pokojích, kde byli oba obvinění ubytovaní. Při těch nalezli několik mobilních telefonů, fotoaparátů, notebooků, další výpočetní techniku a také cestovní kufry," podotkla Martínková.

Další tři dívky ve věku 17, 20 a 22 let jsou na útěku. Policie ale zveřejnila jejich fotografie a vyhlásila po nich celostátní pátrání. Lidé informace o nich mohou oznámit na linku 158.