Šestadvacetiletého podezřelého zadrželi kriminalisté už minulý týden v pondělí. "Podezřelý muž se kriminalistům doznal k manipulaci s různými chemikáliemi a k přítomnosti v bytě při nečekaném vzniku explozivního požáru," uvedla Šteinerová. Podle ní je muž dlouholetým uživatelem návykových látek.

Druhý podezřelý se pohyboval v okruhu závislých osob po Praze a okolí a ukrýval se na různých adresách, policisté ho zadrželi ve čtvrtek v restauraci v centru Kladna. Také tento čtyřiadvacetiletý muž se k činu doznal a kromě toho, že se podle policie jedná o dlouhodobého uživatele drog, byl už dříve za jejich výrobu a distribuci odsouzen k několika letům vězení a nyní je v podmínce. Proto mu hrozí celkem až deset let vězení.

Požár panelového domu ve Slaném způsobila 18. ledna nesprávná manipulace s extrémně hořlavými látkami, především kapalinami. Kvůli ohni bylo tehdy evakuováno zhruba 20 lidí. Policisté v bytě, kde oheň vznikl, nalezli součástky sloužící k výrobě drog včetně různých chemikálií. Zda v domě skutečně byla varna drog, musí ještě potvrdit expertizy.