Podle obžaloby se vražda stala večer 25. dubna 2014 v Sokolovské ulici. Pachatel prý po předchozí hádce svou oběť napadl kuchyňským nožem v úmyslu ji usmrtit. Dvaceticentimetrovou čepelí muže dvakrát bodl velkou silou do zad, přičemž nůž pronikl do plic a hlavní průdušky a probodl plicní tepnu.

"Poškozený poté z bytu utekl ven na schodiště, kde na následek šoku z nadměrných krevních ztrát při bodných poranění hrudníku zemřel, kdy se na jeho smrti podílelo také dušení v důsledku vdechnutí většího množství krve z poraněné plicní tepny," popsala obžaloba. Dodala, že smrti nebylo možné zabránit žádným způsobem, tedy ani přivoláním lékařské pomoci.

Obžalovaný je v současné době v pankrácké vazební věznici. Policistům řekl, že napadený muž ho několik dní před incidentem označil za psa, což prý ve Vietnamu představuje značné ponížení. V bytě, kde k smrtelnému poranění došlo, se podle něj nacházely i další osoby, které kouřily pervitin. Znovu prý o obžalovaném mluvily posměšně a říkaly mu, že ho donutí, aby jim sloužil jako otrok.