Někteří přiznali, že si přivydělávají také jako fotografové nebo fotbaloví rozhodčí, jako cvičitelé psů, instruktoři jógy, přednášející na univerzitách či jako tvůrci webových stránek. Podle dotazníků potřebuje druhý pracovní poměr 1033 policistů z hrabství Merseyside, Greater Manchester a Cheshire. Jsou mezi nimi strážnici, ale také inspektoři, seržanti i komisaři.

Peter Singleton z policie v Merseysidu se domnívá, že nedávné zvýšení platů o pouhé jedno procento řady policistů s druhým pracovním poměrem ještě rozšíří. Finanční situace je prý u policie neutěšená a rušení příplatků to dále zhorší.

"Vyvolává to obavy. Většina policistů má finanční problémy. V minulých čtyřech pěti letech se jejich platební situace zhoršila o 12 procent. Je zde nebezpečí přepracování. Pracujete-li tolik přesčasových hodin, potřebujete také čas na oddech a pro rodinu," sdělil Singleton zpravodajské stanici BBC.

Mluvčí policie v Merseysidu řekl, že policie přiznané vedlejší pracovní poměry posuzuje případ od případu s ohledem na to, zda se policisté nedostávají do konfliktu zájmů, zda neohrožují svůj pracovní výkon u policie a zda dodržují pravidla o pracovní době.