Mladý muž z východního Slovenska původně dostal v dubnu 2012 rovněž doživotní trest. Podařilo se mu ale dosáhnout obnovení procesu. Státní zástupce s dnešním snížením trestní sazby nesouhlasil a oznámil na místě, že se proti rozsudku odvolá.

Slovenský mladík údajně se svým třiatřicetiletým krajanem v červnu 2011 ubodal ve Vídni třiatřicetiletého muže, jemuž odcizili šperky, mobilní telefon a hotovost. Slováci prý využili homosexuální orientace své oběti, aby ji vylákali na opuštěné místo v parku.

Za obnovení řízení mladík vděčí právě svému staršímu komplici, který údajně z vězení poslal dopis tehdejší ministryni spravedlnosti a vzal na sebe veškerou vinu. V původním procesu se ovšem ještě snažil svalit vinu právě na svého mladšího komplice. Soud ale dnes jeho dodatečnému svědectví neuvěřil.

Agentura APA také upozornila, že vězeňská služba při prohlídce cely čtyřiadvacetiletého Slováka v roce 2013 objevila nedovolený mobilní telefon, notebook s webkamerou, externí klávesnici a myš. Muž tak prý mohl být v kontaktu se svým rovněž vězněným komplicem, případně jeho rodinou, a vynutit si tak na něm právě zaslání polehčujícího dopisu ministryni. Zda to tak skutečně bylo, se však policii nepodařilo prokázat.