Ve středu okolo 13:00 si policejní hlídka všimla v Ostravě-Mariánských Horách na ulici pohřešované třiašedesátileté ženy. Jeden z policistů ženu oslovil. Pohřešovaná reagovala tím, že na policisty vytáhla nůž. "Na výzvy, aby jej odložila, nereagovala. Útok ustal až v době, kdy policisté použili donucovací prostředky," řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Policisté ženu zadrželi. Podezřelá je z výtržnictví a zločin násilí proti úřední osobě. Na výsledek vyšetřování počká v psychiatrické léčebně, kam byla převezena.

Podobný případ řešili před týdnem i policisté v Bruntále. Dvě policistky tam během obědové pauzy při jídle v restauraci napadla dvaapadesátiletá psychicky nemocná žena. Ta si přisedla ke stolu, kde policistky jedly. V jednu chvíli vstala a přistoupila zezadu k jedné z policistek. "Na krk ji položila nůž," uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková. Útočnici nakonec zpacifikovala kolegyně a další hosté podniku.

Podezřelá žena nebyla v době útoku pod vlivem alkoholu ani drog. "Na základě lékařského vyšetření byla umístěna do psychiatrické léčebny. Dle sdělení lékařky je podezření, že žena trpí přesně nespecifikovanou duševní poruchou a je nebezpečná svému okolí," řekla mluvčí.