Jedenapadesátiletý muž prý měl s exmanželkou dlouhodobé spory, dělal jí žárlivé scény a vyhrožoval jí zabitím. Letos 18. července si podle obžaloby vzal z domova dva velké kuchyňské nože a odpoledne se s nimi s úmyslem ženu usmrtit vypravil do stanice metra Kačerov, kde pracovala jako dozorčí turniketů.

Zabouchal prý na vstupní dveře do místnosti, v níž se bývalá manželka nacházela, a když se žena vyklonila z okénka, údajně ji se slovy "já tě zabiju, děvko" chytil pod krkem a začal ji tahat ven, takže jí podvrkl krční páteř a pohmoždil hlavu. Když se ženě podařilo vyprostit ze sevření a utéct do zadní části místnosti, muž prý vykopl dolní část skleněné výplně dveří a vzniklým otvorem vlezl dovnitř.

Tam ženě přispěchal na pomoc muž, který se v místnosti rovněž nacházel. Obžalovaný ho údajně po vzájemné potyčce pobodal do břicha, přičemž čepel jednoho z nožů pronikla až do jater. Žena mezitím přivolala pomoc a podle obžaloby tak zachránila pobodanému život. Muž se musel okamžitě podrobit operaci.

Předseda soudního senátu Jiří Říha plánoval kauzu projednat dnes a v úterý. Obžalovaný má však podle zákona právo na pětidenní přípravu k hlavnímu líčení, a vazebně stíhaný muž dostal k dispozici o den méně. Proto dnes odmítl, aby se hlavní líčení konalo, a soud jednání odročil na 20. a 21. ledna.