Dnešní jednání se na žádost obžalovaného konalo bez jeho přítomnosti, zastupoval ho obhájce Tomáš Sokol. Soudkyně zrekapitulovala dosavadní vývoj kauzy, která se již podruhé vrátila z krajského soudu k soudu prvního stupně do Litoměřic.

Drnka, jenž do roku 2007 pracoval jako lékař na dětském oddělení litoměřické nemocnice, obvinilo několik dívek ze sexuálního obtěžování, kterého se údajně dopustil v letech 2004 a 2005. Prý je osahával nebo jim přikládal ruce ke svému ztopořenému penisu. Jednu dívku prý před masáží uspal, když se probudila, byla nahá.

Lékař jakoukoli vinu od začátku odmítal, dívky se podle něj proti němu domluvily. Přiznal pouze pohlavní styk s tehdy šestnáctiletou pacientkou, který byl i podle jejího svědectví dobrovolný. Vzhledem k jejímu věku tak nešlo o trestný čin, což soud uznal už při prvním projednávání a v tomto bodu Drnka zprostil obžaloby.

Za další údajné skutky sexuálního zneužívání litoměřický soud Drnka již před sedmi lety odsoudil na 2,5 roku do vězení. Po odvolání obžalovaného i státní zástupkyně Věry Šípalové krajský soud rozsudek zrušil a případ vrátil do Litoměřic k novému projednání. Při něm byl v roce 2011 zproštěn viny, proti čemuž se státní zástupkyně odvolala. Situace se opakovala a krajský soud případ znovu vrátil do Litoměřic.

Okresní soud má k dispozici nový znalecký posudek v oblasti sexuologie, který je podle soudkyně v rozporu s původně vypracovaným posudkem. Případ Šetková odročila, aby se obžalovaný mohl s novým posudkem seznámit. Hlavní líčení bude pokračovat 28. ledna, kdy soud vyslechne oba znalce.