"Policisté se při kontrolách zaměřili na doklady, které jsou myslivci ze zákona s přepravovanou zbraní povinni u sebe mít. Také se kontroloval stav zbraně, zda výrobní číslo zbraně souhlasí s číslem na průkazu zbraně a v neposlední řadě proběhla kontrola, zda některý z myslivců není pod vlivem alkoholu," uvedl Čunderle.

Policisté podle něj zkontrolovali dvě desítky myslivců z mysliveckých sdruženích v Doloplazech a Tršicích. Žádné porušení zákona nenašli. V minulých letech však policisté při kontrolách narazili i na myslivce pod vlivem alkoholu. "Kontroly budou probíhat i v následujících týdnech až do konce tohoto roku," doplnil mluvčí.

Policisté v souvislosti s myslivci vyšetřovali za poslední roky několik tragických událostí. Naposledy byl před dvěma lety postřelen na noze během honu devětatřicetiletý muž na Jesenicku. Ve stejném roce devatenáctiletý střelec postřelil brokovnicí devětapadesátiletého muže, který na honu v Henčlově na Přerovsku naháněl zvěř. V únoru 2012 zemřel šedesátiletý myslivec na střelné poranění při lovu bažantů na Olomoucku. Byl zasažen do hrudníku.