"Požár vznikl v autodílně při opravě automobilu, poté se rychle rozšířil dál," uvedl starosta, podle kterého jsou v areálu kromě dřevovýroby také sklady. Hasiči však příčinu požáru ještě nepotvrdili, vzhledem k probíhajícímu zásahu neznají ani výši škody.

Podle Olberta i Stržínka byly při požáru vidět velké plameny. "Nyní (po 20:00) už vidět nejsou, stále ještě však není požár lokalizován a uhašen," uvedl Olbert. Podle starosty, který je na místě, hasiči nyní postupně strhávají střechy objektů. "Bude to asi na celou noc," podotkl Stržínek. Město kvůli velkému dýmu vydalo upozornění, aby lidé nevětrali a nevycházeli z domu.

Hasiči vyjeli k areálu pily v ulici Nádražní v místní části Krásno nad Bečvou po 16:30. Na místě zjistili, že požár zasáhl jednopodlažní objekt o půdorysu asi 15 krát 80 metrů. Byl vyhlášen až třetí stupeň požárního poplachu, na místě bylo 20 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, také hasiči místní chemičky DEZA.

"K zabezpečení zvýšené dodávky vody pro cisternovou techniku byla zřízena dálková doprava vody a k doplnění techniky bylo využito hydrantů. Na místo události byla také dopravena další dýchací technika pro zasahující hasiče. V průběhu hasebních prací vynesli hasiči z objektu několik tlakových láhví," uvedl mluvčí hasičů Libor Netopil, podle kterého půjde o dlouhodobější zásah.