Poprvé zavolal anonym na tísňovou linku ve 02:15, za tři čtvrtě hodiny podruhé a naposledy kolem 03:15. V prvních dvou hovorech jen krátce oznámil bombu na Letišti Václava Havla, ale v posledním se již rozpovídal o svých požadavcích. "Sdělil, že bombu odpálí, pokud nedostane švýcarské náramkové hodinky. Navíc při tom projevil i určitou dávku skromnosti. Byl totiž ochoten přijmout hodinky v cenové relaci kolem 20.000 korun a bylo mu jedno, zda budou digitální či ručičkové," uvedl Hulan. "Jediné, na čem trval, bylo, aby hodinky měly kožený pásek," doplnil.

Po prvních dvou telefonátech ovšem už policisté po volajícím pátrali, takže podezřelého sedmatřicetiletého muže dopadli podle mluvčího hned po posledním hovoru, ještě v telefonní budce na Národní třídě. "Zadržený se okamžitě doznal. Vyšetřovatel muže obvinil z šíření poplašné zprávy a vydírání, za což obviněnému hrozí až čtyři roky za mřížemi," sdělil Hulan. Podle něj zadržený podstoupí psychiatrické znalecké zkoumání.

"Veliký dík patří operátorům a operátorkám linky tísňového volání 158. Musí zvládat komunikaci s těmito anonymy a během krátké chvilky zjistit maximum informací, které jsou velmi podstatné pro hlídky v terénu," uvedl policejní mluvčí. "Opět operátoři následně koordinují v Praze mnohdy až desítky policejních hlídek, aby bylo pátraní co nejúčelnější," doplnil.