Policisté našli drogu při domovní prohlídce, při níž zadrželi 25letého cizince žijícího v Chebu. "Téměř pět kilogramů krystalické látky pervitin bylo připraveno k přímé distribuci," uvedly mluvčí.

Vrchní komisař podle nich stíhá cizince pro podezření z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými psychotropními látkami a s jedy. Státnímu zástupci podá podnět, aby navrhl pro podezřelého muže vazbu. Na rozhodnutí čeká muž v policejní cele. Hrozí mu až desetileté vězení.

Podle Krejčí zesilují kriminalisté v Karlovarském kraji boj proti drogám. Minulý čtvrtek odhalili varnu pervitinu v Lubech na Chebsku a zadrželi tam dva lidi ve věku 25 a 26 let, kteří už jsou ve vazbě. Ve varně policisté našli drogy, které by se daly prodat asi za 550.000 korun. Šlo zhruba o tři čtvrtě kilogramu již vyrobené drogy a mnoho komponentů včetně laboratoře. Pervitin byl podle policie určen k prodeji v jedné z pohraničních tržnic.

Oběma obviněným hrozí deset let vězení, stejně jako 46letému muži, jehož pěstírnu konopí s tisícovkou rostlin objevili kriminalisté o minulém víkendu v rodinném domě v lázeňské části Karlových Varů. Kromě rostlin zajistili i chemikálie a příslušenství k pěstování.