"Moje hlavní priority jsou, abych navázal na dobré výsledky krajského ředitelství," řekl novinářům Krejčiřík, který chce klást důraz například na drogovou a ekonomickou kriminalitu či bezpečnost v dopravě, což jsou priority stanovené policejním prezidiem. Krejčiřík chce také zlepšit prezentaci krajského ředitelství vůči policistům, občanským zaměstnancům i veřejnosti.

Podle informací ČTK skončilo nabídkové řízení 17. října. Do nabídkového řízení se mohli hlásit policisté v desáté tarifní třídě, ve které jsou ředitelé, jejich náměstci či ředitelé celostátních útvarů. Sestavena byla poté komise, která nabídky zhodnotila a výsledek předala policejnímu prezidentovi.

"Do nabídkového řízení se přihlásili dva policejní důstojníci z Olomouckého kraje. Svým výkonem přesvědčil pan plukovních Krejčiřík, který zde zastával post náměstka krajského ředitele pro vnější službu, měl tedy na starost uniformovanou policii. Osobně ho znám a jsem přesvědčen, že to bude dobrý manažer," uvedl Tuhý. Podle něj se krajské ředitelství policie v Olomouci může pochlubit dobrými výsledky.

Dosavadní ředitel Skříčil rezignoval na konci září. Oficiálně odešel na vlastní žádost a se všemi poctami, jeho odchodu však předcházelo několik schůzek s policejním prezidentem Tuhým. Důvodem tak mohly být i dlouhodobé problémy ve zdejší policii. Podle Tuhého se ale Skříčil rozhodl odejít sám, protože ředitelem byl dlouhá léta.

Skříčil byl v čele krajské policie od roku 2010, kdy olomoucké krajské policejní ředitelství vzniklo. Dříve vedl olomouckou policii.