Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou. Státní zástupkyně požadovala nejnižší možný desetiletý trest, obhajoba navrhovala překvalifikovat případ na zabití, kde je trestní sazba od tří do deseti let. Argumentovala tím, že Šinágl jednal v afektu a silném rozrušení a nebyl schopen racionálně uvažovat. Senát se ale přiklonil k tomu, že šlo o vraždu. "Takto nelze přistupovat ke konfliktu," uvedla soudkyně Eva Drahotová. Přitěžující pro Šinágla bylo, že si s sebou 34centimetrový nůž přinesl, takový lidé běžně u sebe nenosí.

Šinágl se dnes za svůj čin Liškově rodině omluvil. Kuchyňský nůž s dvaceticentimetrovou čepelí si vzal na schůzku ze strachu. "Nepřemýšlel jsem nad tím, co se může stát, měl jsem ho pro jistotu," řekl dnes.

Mladí muži se znali jen od vidění. Liška vymáhal pro svého kamaráda peníze. Šinágl si je vypůjčil pro svoji kamarádku, jež je potřebovala na potrat. Z 2000 korun ale splatila jen polovinu, po výhrůžkách uhradil sám Šinágl dalších 200 korun. Schůzku na hřbitově loni 23. července inicioval Šinágl. Nejbližší svědci byli od ní vzdáleni asi 75 metrů. Incident si ale Šinágl prý příliš nepamatuje. Nůž, který měl za pasem vzadu, instinktivně vytáhl po nečekaném a silném úderu do hlavy a ze strachu ho napřáhl před sebe. Pak prý jen viděl krev u druhého muže.

Podle soudních znalců byl útok veden velkou silou. Nůž proťal žebro, probodl osrdečník, pravou komoru srdce a zasáhl i dolní okraj levé plíce. Zasažený mladík navzdory rychlé pomoci na místě během několika minut zemřel.