Auto Městské policie v Kladně srazilo 27. května chodce, který vstoupil na osvětleném přechodu do vozovky, když strážníci jeli ke rvačce čtyř lidí se zapnutým majákem. "Zvukovou sirénu jsme nepustili, protože bylo po 22. hodině a nebyl skoro žádný provoz," vypověděl strážníkův spolujezdec. Povinnost houkat podle zákona vozidla strážníků nemají. Muž byl na místě mrtvý. Líčení bylo odročeno, protože se dnes nedostavil soudní znalec z oboru doprava. "Potřebujeme se ho na několik věcí zeptat, abychom věděli, jak ta situace vypadala, a ještě jsem znalce žádal, aby znalecký posudek doplnil grafickou analýzou nehody," uvedl soudce Lada.

Skupinka několika lidí ten večer přecházela silnici, podle výpovědi svědka, ale nešli všichni najednou vedle sebe. Svědek také potvrdil, že auto strážníků brzdilo a snažilo se střetu vyhnout. Výhled mohl chodcům zakrýt autobus, který od přechodu odjížděl. Při tragické nehodě zemřel jednatřicetiletý muž z Kladna, který přechod přecházel jako první. Čtyřiatřicetiletý řidič vozu strážníků Lukáš Slanec ani chodec nebyli pod vlivem alkoholu. Slanec začal u strážníků pracovat před deseti lety.

U soudu zazněl i pracovní posudek obžalovaného, kde by přepis komunikace hlídky s operačním střediskem a výpis z karty řidiče, kde neměl zaznamenán žádné přestupky.

Kladenští strážníci vážně havarovali i v srpnu 2011 v ulici Cyrila Boudy, když spěchali k zásahu, zavadili o jiné auto a nabourali do lampy veřejného osvětlení a budovy. Zraněni byli tři strážníci, jeden z nich později zemřel a řidič přežil s trvalými následky. Byl odsouzen k tříleté podmínce a zákazu řízení na čtyři roky.

Podobná nehoda se na stejném místě stala už v roce 2009. Policejní vůz, který jel se zapnutým majákem k zásahu, se tehdy srazil s osobním autem. Jeho řidička utrpěla těžká zranění, kterým později podlehla. Tři policisté z nehody vyvázli s lehčími poraněními. Řidič policejního auta byl později odsouzen k podmíněnému trestu.