"Seberte si nádobíčko a koukejte vypadnout," řekl policista třicetiletému Andrewovi Kalleenovi, který v jednom z podzemních koridorů hrál na kytaru osvědčené rockové hity. Hudebník se bránil poukazem na letitá pravidla newyorské podzemky, která povolují nejen volné vyhrávání ve stanicích, ale i výběr skromného honoráře od kolemjdoucích. "Nebudu se s vámi bavit," ukončil diskusi strážce pořádku.

Zasahující policista povolal posily a navzdory bouřlivým protestům cestujících byl Kalleen nakonec z metra násilím vyveden. "Jsem obětí represí," volal postižený muzikant, který v metru vysedával bez bot, zato v růžových ponožkách, v klobouku a s kravatou. Po předvedení na policejní stanici byl obviněn z povalečství.

Podle americké agentury AP je právní kvalifikace incidentu sporná. Pravidla newyorského metra skutečně volné muzicírování ve stanicích povolují, ale jsou v rozporu se zákony státu New York. Ty stanoví, že každý hudebník musí dostat speciální povolení - a to Kalleen neměl. Případem se nyní zabývá jak newyorská policie, tak právníci podzemní dráhy.