"Útvar pro odhalování organizovaného zločinu provádí v Praze od ranních hodin úkony trestního řízení. Zadrženo bylo několik osob," řekla Bradáčová bez podrobností s tím, že další informace zveřejní vrchní státní zastupitelství později formou tiskové zprávy. Serveru Lidovky.cz žalobkyně potvrdila souvislost s Oleo Chemical.

Podle České televize policie v souvislosti s kauzou zadržela některé advokáty z kanceláře MSB Legal. "Nemohu vám poskytnout žádné informace," řekla ČTK pracovnice advokátní kanceláře.

Právníci MSB Legal zastupují v některých kauzách lobbistu Rittiga. Advokáti David Michal a Marek Stubley jsou společně s ním obviněni v kauze údajně nevýhodného kontraktu na výrobu jízdenek, který uzavřel pražský dopravní podnik s firmou Neograph. Michal také s lobbistou čelí obvinění ohledně údajného vyzrazování utajovaných zpráv Bezpečnostní informační služby.

Akciová společnost Oleo Chemical funguje od roku 2004, její hlavní činností je výroba a prodej bionafty. Firma figuruje v případu pražského dopravního podniku v zakázce na dodávky bionafty, na kterou koncem roku 2011 upozornil Nadační fond proti korupci. Ten tvrdí, že u dodávky pohonných hmot pro dopravní podnik byl nastaven podobný systém jako v případu podezřelé dodávky jízdenek. Oleo Chemical prý měla rovněž uzavřenou poradenskou smlouvu s karibskou společností Cokeville Assets. Oleo Chemical se v minulosti důrazně ohradila proti spekulacím, že se účastní nezákonného jednání.

V kauze údajně předražených jízdenek čelí obvinění z praní špinavých vedle Rittiga, Michala a Stubleyho také zástupce Cokeville Assets a lobbistův obchodní partner Peter Kmeť. Podle policie zprostředkovala nevýhodný kontrakt na výrobu jízdenek právě tato firma, které Neograph odváděl 17 haléřů z každé jízdenky. Konečným příjemcem těchto peněz byl údajně Rittig.