Soud potrestal Michala a Jana Muchovi za těžké ublížení na zdraví ukončeného ve stadiu pokusu a výtržnictví. Oba mladíci přijeli k dopravní nehodě, při které řidič automobilu zřejmě zrcátkem srazil jejich bratrance jedoucího na kole. Janu Muchovi uložil soud trest tři roky podmíněně odložený na zkušební dobu pěti let. Oba obžalovaní jsou také povinni uhradit škodu poškozenému muži a zdravotním pojišťovnám. Michal Mucha se proti verdiktu odvolal, Jan Mucha se práva na odvolání vzdal. Státní zástupkyně si ponechala lhůtu na podání odvolání.

Podle obžaloby prvního muže napadli útočníci údery pěstí a kopy, následně Michal Mucha napadl údery pěstí a kopy dalšího poškozeného. Oba obžalovaní muže podle svědků napadli i slovně. "Bílé svině, my si vás najdeme, zabijeme vás, zmlátíme vás, my víme, kde bydlíte, zabijeme i celou tvoji rodinu," uvedli podle svědků romští útočníci. Rasový motiv činu se ale soudu nepodařilo prokázat.

Oba obžalovaní připustili fyzický incident, odmítli ale, že poškozeným nadávali. "Proč bychom jim nadávali, když jsme z jedné vesnice," řekl u soudu Michal Mucha, který přiznal, že poškozeného dvakrát udeřil.