Přestože již minule zazněly závěrečné řeči, soud dnes opět vyslechl psycholožku. Bódiš totiž napadl její posudek. Podle něj je nepravdivý, když není jasné, z čeho své závěry učinila. Obžalovaný tvrdí, že jí na otázky neodpověděl. Podle obhájce Miroslava Michajloviče vylíčila osobnost Bódiše v rozporu se skutečností. Psycholožka ale uvedla, že vyšetření proběhlo standardně.

Předseda senátu Jiří Dufek poté dokazování ukončil. Státní zástupce Roman Kafka, Bódiš i obhájce odkázali na své dřívější závěrečné návrhy. Kafka žádá patnáctiletý trest, Bódiš zproštění obžaloby. Podle Dufka musí senát věc důkladně zvážit, proto vynese rozsudek až 25. září.

Podle obžaloby Bódiš devětadvacetiletého muže surově utloukl a ubodal na podzim 2005. Z bytu podle Kafky odnesl notebook, hodinky a asi 50.000 korun. Policie asi po roce vyšetřování případ kvůli nedostatku důkazů odložila. Kriminalisté se začali vraždou znovu zabývat loni v listopadu, kdy zjistili nové poznatky, které by mohly vraha odhalit. Případ je posuzován podle trestního zákona, který platil do konce roku 2009.

Podle státního zástupce mohl být motiv obžalovaného malicherný v podobě msty 'za nějaké příkoří' nebo majetkový. Bódiš to odmítá. S poškozeným prý byl kamarád a měl ho rád. Při zadržení se ale podle Kafky přiznal, po obvinění však obrátil. Obžalovaný podle Kafky neobstál ani na detektoru lži, když zařízení signalizovalo nepravdivé odpovědi na otázky týkající se například způsobu usmrcení oběti či vlastního podílu na vraždě.

Michajlovič uvedl, že Bódiš neměl k vraždě podnikatele motiv. Podle něj nebylo prokázáno, že by poškozený chtěl Bódiše propustit z práce, jak tvrdí někteří svědkové. Snaze krást zase podle něho nepřisvědčuje to, že podle obžaloby vrah útočil notebookem, který rozbil. Obhájce zpochybnil i údajné doznání a další důkazy obžaloby, například stopy vláken z Bódišova oděvu nalezené na spodním prádle a ponožkách zavražděného.

Podle znalců obžalovaný trpí disociální poruchou osobnosti, která byla dříve nazývána psychopatií. Prognóza resocializace je u něj údajně minimální. Znalci obžalovaného vylíčili jako egocentrika, člověka necitelného a konfliktního s výraznými sklony k agresivnímu jednání a ke lhaní. Bódiš byl dříve trestán, v roce 2010 ho soudy poslaly na 2,5 roku za mříže za týrání bývalé manželky. O jeho násilnických sklonech mluvili i svědkové.

Na dopadení údajného pachatele se podílel speciální policejní tým Tempus. Jeho cílem je vyšetřovat letité neuzavřené případy. Jde o druhý úspěch tohoto týmu. Prvním bylo loňské objasnění pražské vraždy z roku 1993 a zatím posledním červnové dopadení podezřelého z vraždy číšníka ve Zlíně z roku 2001.