"Dva sklady byly napěchované textilním zbožím různých světoznámých značek, v třetím skladu se nacházela falza luxusních kabelek včetně kovových značek, které trhovci dávají na bezejmenné kabelky," uvedla. Ve čtvrtém krámku s hodinářskou dílnou našli inspektoři nejen zkompletované hodinky, ale také strojky.

Společná akce 13 inspektorů ČOI z Plzeňského kraje a cizinecké policie ze Sokolova měla být původně pouze monitorující. "Inspektoři nakonec opouštěli tržnici ve večerních hodinách s přeplněnými vozidly, v nichž odváželi ve 150 pytlích zajištěné a spočítané zboží," uvedla mluvčí.

Celkem bylo zajištěno více než 3100 falzifikátů různých druhů zboží a značek. Trika, mikiny, bundy, tepláky, teplákové soupravy, čepice značek Adidas, Nike, Jack Wolfskin, Lacoste, Raplh Lauren, ale také kabelky Gucci, Louis Vuitton, Prada, Dolce Gabbana, luxusní hodinky Breitling, Rolex a Rado.

Za poslední čtyři týdny jde o pátou kontrolovanou tržnici v Karlovarském kraji. Týden před páteční akcí objevili inspektoři na tržnici Dragoun ve dvou stáncích 160 padělků za téměř půl milionu korun, v Potůčkách koncem srpna sklad s 1000 CD a 500 DVD plus stovky dalších padělků v hodnotě téměř jednoho milionu korun.