"Obě děti se narodily živé a životaschopné, jedno umřelo v řádu minut, jedno v řádu několika desítek minut, maximálně hodin," řekla Žabková. Žena před soudem vypověděla, že měla strach z otce dětí a styděla se za to, že má jako mladá dítě. "V písemném znaleckém posudku je uvedeno, že je chladnokrevná, bezcitná a soustředěná sama na sebe. V té chvíli o dítě jednoznačně nestála a neměla zájem to řešit nějak legálně," řekla Žabková.

Podle obžaloby žena v březnu 2012 v kabince autobusového nádraží v Jihlavě po utajovaném těhotenství porodila živé a životaschopné dítě, které odnesla do keřů u silnice. Druhý den se pro tělo vrátila a ukryla pod schodištěm v domě.

V druhém případě v roce 2013 porodila dítě v koupelně. Poté podle spisu neposkytla dítěti, které mělo pupečník obtočený kolem krku, potřebnou péči a vložila ho do několika plastových tašek. Následně ho odvedla k rybníku na Havlíčkobrodsku. Policie během vyšetřování uvedla, že obžalovaná nebyla dříve trestaná, těhotenství po celou dobu tajila a k lékaři nechodila.