Mladá žena vstoupila do bytu na Riegrově náměstí v Kroměříži a blíže nezjištěným sečným nástrojem brutálně zaútočila na krajanku, která tam bydlela. Opakovanými údery do hlavy a po celém těle jí podle Foltýna způsobila zranění neslučitelná se životem, poškozená zemřela na místě.

Ženu v tratolišti krve našel její partner, jenž tragédii sám oznámil. Podle policie údajná vražedkyně udržovala s tímto mužem intimní vztah, který on však chtěl přes nesouhlas obviněné ukončit. Ze žárlivosti a zášti poté podle policie pravděpodobně napadla sokyni v lásce.

Vražda se stala loni 3. srpna. Podle policie pachatelka tehdy upravila místo činu tak, aby všechno vypadalo jako nehoda. Poté se chystala odletět narychlo zpět do své vlasti. Cizinecká policie ženu zadržela v odletové hale Letiště Václava Havla v Praze - Ruzyni.

Zadržená měla u sebe údajně velký obnos peněz. Podle policie se následně v cele pokusila o sebevraždu, které však policisté zabránili. Soud vzal poté mladou cizinku do vazby, kde je doposud. Hlavní líčení ve věci nařídil zlínský krajský soud na konec října.