Devětačtyřicetiletý Balamuta čelí obvinění z loupeže, vážně zraněné ženě totiž po útoku v panelovém domě v ulici Na Záhonech uloupil kabelku s mobilem a několika stokorunami. Hrozí mu až 12 let vězení. Policie podala návrh na jeho vzetí do vazby. Důvodem brutálního útoku byl prý rozchod páru, který muž těžce nesl.

Podle Zábrodského bylo pátrání po útočníkovi poměrně složité, protože s přítelkyní žil pod falešným jménem. Policie neměla zmapovaný jeho pohyb za posledních deset let, kdy přebýval u osamělých žen, které neznaly jeho pravou totožnost.

Policisté při pátrání zjistili, že by se muž mohl pohybovat v Praze 3 v okolí lokality Jana Želivského. Vyjeli proto do těchto míst ve větším počtu a muže v podstatě náhodou potkali ve středu vpodvečer, když proti nim šel po chodníku. "Všechno doznal, uvedl motivy," zmínil Zábrodský. Podle něj se po zveřejnění případu v médiích policii hlásí ženy, kterým muž údajně například dluží peníze.

Poleptaná žena leží v popáleninovém centru vinohradské nemocnice, podle policie je mimo ohrožení života.

Minulý týden objasnili podobný útok z loňského roku policisté v Plzni. Pachatel tehdy polil pětadvacetiletou ženu žíravinou, když nasedala do vozu před domem. Látka jí poleptala obličej včetně očí a nohy i paže. Žena se stále léčí a má bolesti. Podle médií byl zadržen bývalý přítel mladé ženy, který skončil ve vazbě.