Zavražděného a ohořelého muže v Klánovickém lese našli lidé 14. června. Podle policie byl muž v lese zastřelen. Podle dosavadních zjištění se vydal do lesa hledat s pomocí minohledačky poklady a jeho rodina ho několik dnů pohřešovala.

Podle svědků se v oblasti pohybuje podezřelý muž, který vypadá velice zasmušile, působí nepřátelským dojmem a je pravděpodobně ozbrojený. Podezřelého podle Hulana dnes hledali kriminalisté, příslušníci speciální pořádkové jednotky, policisté na koních i psovodi. Do akce byl zapojen vrtulník a využívala se další speciální technika v podobě velitelského vozu, ve kterém se vykreslují místa, která už policisté prohledali, tak aby se pátralo co nejúčelněji.

Podle Hulana dnes podezřelý muž nebyl nalezen, ale policisté zároveň v lese pátrali po důkazech nebo okolnostech, které by s vraždou souvisely. Podařilo se jim prověřit totožnost několika lidí, kteří v lese v podstatě žijí. Podle Hulana mohou policii poskytnout důležité informace.

Hledanému muži je zhruba 40 až 45 let, je přibližně 180 až 185 centimetrů vysoký, má svalnatou atletickou postavu a široká ramena. Má snědší, spíše opálenou pleť, tmavé obočí, zapadlejší oči, vystouplé lícní kosti, dlouhý, rovný špičatý nos a upravený plnovous. Na sobě měl černou pláštěnku s kapucí a kratším rukávem, kalhoty mu dosahovaly deset centimetrů nad kotníky. Na nohou měl bílé nízké sportovní ponožky.