Údajný terorista nevyužil podle AP možnosti dalšího odvolání proti rozhodnutí francouzského soudu o jeho vydání do Belgie, protože dostal dostatečnou záruku, že nebude z Belgie vydán do třetí země. Údajně se obával, že bude souzen v Izraeli, odkud pocházejí dvě ze čtyř obětí jeho útoku.

Podle belgické policie Nemmouche dnes vyslýchala protiteroristická jednotka. Jeho právník však agentuře DPA sdělil, že jeho klient odmítl vypovídat. Jako důvod prý uvedl, že informace z policejního spisu unikají do tisku.

Při útoku letos 24. května přišli v bruselském muzeu o život izraelští manželé, kteří přijeli do Bruselu jako turisté, a Francouzka, která v muzeu pracovala jako dobrovolnice. Čtvrtou obětí osamoceného střelce, jenž si oběti vybíral náhodně, se stal čtyřiadvacetiletý Belgičan, který byl v muzeu také zaměstnaný. Útok vyvolal pobouření v Belgii i v zahraničí.

Islámský radikál, který loni bojoval v Sýrii a který už má za sebou loupežné přepadení a několikaleté vězení, byl zatčen pár dní po útoku v Marseille na jihu Francie, kam přijel autobusem z Bruselu. Při zatčení měl prý u sebe útočnou pušku kalašnikov a revolver s municí stejného typu, jaký byl použit při útoku v Bruselu.

Případ posílil obavy evropských vlád z velkého počtu evropských radikálů, kteří se zapojili do bojů v Sýrii. Po návratu by totiž prý mohli páchat teroristické útoky.