Přehlídka sice začíná až v pátek, návštěvníci však budou do kempu přijíždět s předstihem. Bezpečnostní opatření tak byla přijata už dnes odpoledne a zůstanou v platnosti do neděle, než všichni odjedou.

Už ode dneška jsou tak podle Stulíkové v pohotovosti desítky příslušníků dopravní, pořádkové i kriminální služby. "Do akce se zapojí také policisté z oddělení služební kynologie se psy, cizinecká policie a pořádková jednotka Středočeského kraje," uvedla mluvčí.

Hlavním úkolem je dohlížet na pořádek. Dopravní policisté budou mít na starost plynulost a bezpečnost silničního provozu a v případě potřeby budou usměrňovat dopravu zejména na příjezdových cestách k areálu. Uzavírky i trasa k areálu kasáren by měly být vyznačeny. Policisté budou také kontrolovat, zda řidiči nejsou pod vlivem alkoholu.

Let It Roll se po loňském ročníku, který navštívilo 15.000 lidí, zařadil mezi pět největších festivalů elektronické hudby v České republice. Nad letošní přehlídkou se ale dlouho vznášel otazník kvůli stížnostem na hluk, za který hygienici organizátorům udělili pokutu.

V Benešově se letos představí světoví producenti zaměřující se na hudební styly drumandbass, dubstep, electro a další. Seznam zveřejněných zahraničních účinkujících čítá přes 50 producentů, jsou mezi nimi například Netsky Live, Andy C, Camo & Krooked present Zeitgeist, Wilkinson, Dirtyphonics a London Elektricity. Zástupců domácí scény se očekává kolem stovky. Na vzhledu festivalu a dekoracích se budou podílet desítky umělců z oborů architektury, malby, plastických instalací a designu obecně.

Součástí letošního festivalu bude druhá scéna na Masarykově náměstí. Nabídne hudební žánry blízké všem věkovým kategoriím. Další novinkou je vstup zdarma pro lidi s trvalým bydlištěm v Benešově.