Rychtář se kvůli tomuto trestu odvolal, ale přízně ze strany soudu se nedočkal. "Nejvyšší soud po projednání rozhodl, že napadené rozhodnutí ani řízení, které mu předcházelo, netrpí vytýkanými vadami, proto dovolání obviněných odmítl jako zjevně neopodstatněné," sdělil mluvčí Nejvyššího soudu (NS) Petr Knötig.

Rychtáře a jeho syna Jana tak čekají perné dny. Pokud si totiž svůj trest neodpracují do dvou let, počínaje dneškem, čeká je vězení. Stejně jako pokud během této doby nevede řádný život nebo neplní přiměřená omezení a povinnosti, která mu mohla být spolu s trestem uložena, může mu být přeměněn v trest domácího vězení nebo rovnou v trest odnětí svobody.

V praxi to pak znamená, že za každou hodinu nevykonané práce, si Josef s Janem Rychtářovi můžou odsedět za mřížemi jeden den. Jen zcela výjimečně jej soud ponechá v platnosti a např. jej prodlouží či nad odsouzeným stanoví probační dohled.

Incident se stal v červenci 2013 před psychiatrickou léčebnou Bohnice v Praze, kde v té době ležela Bartošová. Na Zdeňka Macuru, fanatického obdivovatele Bartošové, začali otec a syn Rychtářovi nejprve pokřikovat. Vyčítali mu jeho chování ke zpěvačce. Nakonec jej několikrát udeřili otevřenou dlaní do hlavy.

V dovoláních tvrdili, že závěr Městského soudu v Praze o naplnění skutkové podstaty výtržnictví je v rozporu se zásadou, dle které musí soudy vždy v pochybnostech rozhodovat ve prospěch obžalovaného. Konkrétně poukazovali na to, že výpovědi svědků a Macury si navzájem odporovaly.

Podívejte se na videa:

Video
Video se připravuje ...

Exkluzivně: Macura o brutální rvačce s Rychtářem! Blesk

Video
Video se připravuje ...

Drsná rvačka Macury s Rychtářem o vdanou Bartošovou! Jan Jedlička

 

Fotogalerie
7 fotografií