Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V bavoráku smetl v Praze 6 lidí: Cizinci s 1,47 promile hrozí až 8 let!

Nehoda v centru Prahy: Řidič smetl 6 lidí a utekl
Nehoda v centru Prahy: Řidič smetl 6 lidí a utekl  (Autor: Foto: Dan Černovský, policejnidenik.cz)
Autor: ČTK, simao - 
22. července 2014
14:03

Cizinec (26), který v neděli zranil při nehodě 6 lidí a z místa činu utekl, si vyslechl policejní obvinění. Za trestné činy neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví mu hrozí až 8 let vězení. Když ho policisté vypátrali, nadýchal 1,47 promile.

Nehoda se stala kolem 06:30 v Hybernské ulici v Praze. Opilý řidič ve vysoké nezvládl své BMW. Z místa nehody utekl, ale v autě zůstaly osobní doklady Spekulovalo se, zda jsou řidiče či někoho jiného, nakonec se však policie přiklonila k tomu, že šestadvacetiletý cizinec seděl při bouračce za volantem.

Ještě dopoledne mladíka policisté zadrželi a při následné orientační zkoušce mu naměřili 1,47 promile alkoholu v dechu. Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové policisté na případu pracovali několik desítek hodin, kdy analyzovali kamerové záznamy a vyslýchali svědky. "Touto činností a vyhodnocením zajištěných stop se vyšetřovatelům podařilo shromáždit dostatečné důkazy o vině," uvedla Zoulová. Policisté navrhli, aby soud podezřelého poslal do vazby.

V posledních dnech se přitom staly další podobné případy, po kterých hrozí viníkovi odsouzení za neposkytnutí pomoci. Dvaadvacetiletý muž z Jáchymova ve čtvrtek v obci Otovice u Karlových Varů srazil a vážně zranil cyklistu. Z místa nehody se snažil ujet, navíc byl pod vlivem drog. Nyní mu hrozí pět let za mřížemi.

V noci na neděli pak někdo v Hrádku nad Nisou srazil chodce (†21), který následkům zranění podlehl. Řidič z místa nehody ujel. Policie našla auto i jeho majitele. V případu ale zatím nikoho neobvinila.

Za tuhle nehodu hrozí cizinci až 8 let vězení Za tuhle nehodu hrozí cizinci až 8 let vězení | Foto: Dan Černovský, policejnidenik.cz

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi