Gola své manželce po útoku neposkytl žádné ošetření ani nepřivolal potřebnou pomoc, přestože žila možná ještě několik dalších hodin. "Takové jednání se jistě vyznačuje značnou mírou hrubosti, bezcitnosti a surovosti, což muselo poškozené způsobit těžké fyzické, ale i psychické útrapy," stojí v usnesení. Soud rozhodl nedávno bez veřejného jednání, dnes verdikt publikoval.

Třiatřicetiletou ženu Gola dlouhodobě týral od roku 2009. Žena musela často vyhledávat lékařské ošetření, nedala však souhlas s trestním stíháním. Násilí kulminovalo předloni v červenci. Gola ženu bil a kopal do hlavy a trupu a našlapoval na ni. Způsobil jí tržné a řezné rány, zlomeniny s masivním krvácením a rozsáhlé roztržení jater.

Muž tvrdil, že jeho partnerka často pila a hádky sama vyvolávala. V osudný den se prý vrátila domů opilá a on zjistil, že utratila poslední peníze. Po vraždě zastlal ženino tělo do postele a v domě ještě několik dní žil se čtyřmi dětmi. Teprve pak mrtvolu odnesl z ložnice do kotelny a uprchl.

V dovolání obhajoba argumentoval také tím, že z žádných důkazů nevyplývá soustavnost týrání. Na vytýkaném ohrožování mravní výchovy dětí prý měla podíl také jejich matka. Pro uložení výjimečného trestu nebyly podle obhajoby splněny podmínky.