Výrobna pravděpodobně pervitinu se nacházela v objektu rodinného domu, který byl ale uvnitř přizpůsoben pro výrobu pervitinu. Podle místních šlo o bývalý areál, ve kterém sídlila stavební firma.

Na místě nadále zůstávají policejní jednotky i jednotky hasičů, které policistům pomáhají. "Hasiči policistům poskytují zázemí pro jejich činnost," řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

"Vyšetřování na místě bude pokračovat. Další informace poskytne policie až po vyhodnocení prohlídky objektu," dodala Týřová.

V Karlovarském kraji jde za poslední dny už o druhý zásah proti distributorům drog. V úterý zatkla policie v Aši dealera, který zásoboval pervitinem zákazníky z Ašska i Německa a prodal drogy podle prvních informací za více než jeden milion korun.

Na hranici s Německem je výroba a distribuce drog z Česka problémem už několik let. Drogy, hlavně marihuana a pervitin, se vyrábějí v českém pohraničí a často míří přes kurýry do Německa. I proto v Karlovarském kraji funguje speciální tým zaměřený na tento druh kriminality, který spolupracuje s policisty z Německa. Zatímco na české straně se policie snaží odhalovat výrobce a pěstitele drog, na německé straně policisté využívají kontrol aut, které jezdí přes hranice a drogy převážejí. Preventivní kontroly aut ale jsou často terčem kritiky z řad českých občanů, kteří jezdí za hranice za prací nebo za nákupem.

pnp jpt