Česká pošta se podle mluvčí Marty Selicharové nemůže vyjadřovat k zásahu policie. Nicméně ČTK řekla, že podnik v letech 2012 a 2013 odebral celkem 692 aut na zemní plyn od firem Agrotec, Arval, ALD Automotice a LeasePlan. "Co se týká aut na CNG, pak všechny zakázky byly zadány jako nadlimitní," podotkla.

Podle České televize se vyšetřování pravděpodobně týká zakázky již z roku 2006. "Podle našich informací šlo o podlimitní zakázku na dodávku pneumatik pro Českou poštu," řekl ČT mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

Agrotec patří do koncernu Agrofert ministra financí Andreje Babiše a do začátku dubna mu šéfoval předseda poslanců hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. Ministr Babiš je momentálně na dovolené v zahraničí, Faltýnek podle vyjádření pro server Echo24 o tom, že by se kauza zakázek České pošty měla týkat i zaměstnanců Agroteku, nevěděl.

"Já jsem byl donedávna předsedou představenstva, takže pokud by se to týkalo celé společnosti, předpokládám, že bych o tom věděl. Orgány činné v trestním řízení ani nikdo jiný se mnou nijak nekomunikoval. Ale budu v Agroteku v pátek, tak pak možná budu vědět víc," řekl webu Faltýnek.

Případem se zabývá Vrchní státní zastupitelství v Praze. "Žádné další informace nyní poskytovat nebudeme," sdělila ČTK v SMS zprávě jeho šéfka Lenka Bradáčová.

Policie v úterý zasahovala opětovně v centrále České pošty v pražské ulici Politických vězňů a v Olšanské ulici na Žižkově kvůli zakázkám týkajících se staveb a provozu aut. Celodenní zásah, při kterém si policisté okopírovali množství písemných materiálů, souvisel s kauzou údajných manipulací se zakázkami, v níž už byla pošta dříve obviněna.

Státní zástupce Zdeněk Matula v úterý uvedl, že Útvar pro odhalování organizovaného zločinu rozšířil stíhání tří zástupců České pošty a dvou zástupců stavebních společností o zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Obvinění údajně pracovali jako organizovaná skupina. ÚOOZ rovněž zahájil trestní stíhání zástupců pošty a dvou zástupců obchodních společností kvůli zakázce týkající se autoprovozu České pošty.

Autoprovozu se měl podle serveru Echo24 týkat právě zásah v Hustopečích, protože Agrotec České poště dodává od roku 2006 nákladní automobily Iveco s pohonem na CNG. Zakázka dosahovala 300 milionů korun.

Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky policie navštívila kanceláře hustopečského Agroteku a odnesla si dokumentaci.