V prvním roce najde práci v novém subjektu brněnského strojírenství 40 zaměstnanců. Do pěti let jejich počet vzroste na 175 a bude proinvestováno dalších 100 milionů korun na strojní a technické vybavení. Už nyní nabízí OKA Vent volná místa, a tedy možnost uplatnění a nového zaměstnání pro pracovníky mnoha dělnických profesí.

"Specializujeme se na kompletní dodávky pro průmyslové objekty. Problémem u těchto projektů je požadavek na dodání velkého objemu zboží v krátkém čase," uvedl ředitel akciové společnosti OKA Vent Ondřej Mach.

Letos společnost plánuje obrat 60 milionů korun, z toho 15 milionů má tvořit vývoz do zahraničí. Do pěti let se obrat zvýší na plánovaných 300 milionů s výrazným podílem exportu, který bude tvořit 60 až 70 procent objemu zakázek.

OKA Vent dnes uvedla, že chce spolupracovat s brněnským VUT FAST, konkrétně s Ústavem technických zařízení budov, a to jak při vývoji nových výrobků, tak při jejich testování. Do tří let bude také dokončena výstavba laboratoře pro testování prvků rozvodů vzduchotechniky v hodnotě přibližně 15 milionů korun.