"Toto nové vozidlo nám pomůže posunout se v našich ambicích a umožní nám dosáhnout výrobu v roce 2017 na úrovni 360.000 vozidel. Naší ambicí je více vytížit kapacity závodu," řekl Girardon.

Připravovaný vůz nižší třídy bude automobilka vyrábět pouze na Slovensku. Celkový objem investic na vývoj nového modelu dosáhne 300 milionů eur (8,2 miliardy Kč), z toho asi 80 milionů eur automobilka vynaloží ve své slovenské divizi na moderní technologie zejména ve svařovně.

Slovenská továrna PSA loni zvýšila produkci aut o 2,7 procenta na rekordních asi 255.176 vozidel. Současná výrobní kapacita závodu ve výši 300.000 aut ročně tak byla vytížena na 85 procent. PSA na Slovensku vyrábí vozy Peugeot 208 a také víceúčelový vůz Citroën C3 Picasso.

Letos plánuje PSA zvýšit výrobu na Slovensku na 275.000 aut, stejný počet vozidel by mělo z linek trnavského závodu sjet i v příštím roce.

PSA působí i v České republice, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota.

Automobilový průmysl je jedním z hlavních tahounů slovenské ekonomiky. Kromě PSA mají továrny na Slovensku také automobilky Volkswagen a Kia Motors, jakož i řada výrobců součástek.