Dow Jonesův index, který zahrnuje akcie třiceti předních podniků, klesl v závěru o 0,2 procenta na 17.678,23 bodu. Širší index S&P 500 ztratil 0,2 procenta na 2056,15 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,27 procenta na 4863,36 bodu.

Údaje amerického ministerstva práce dnes ukázaly, že pokles počtu nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti ve Spojených státech byl minulý týden výraznější, než očekávali analytici. To podle agentury Reuters signalizuje příznivé podmínky na trhu práce.

Index S&P 500 dnes táhly dolů akcie výrobce paměťových čipů SanDisk. Cena akcií se propadla o 18 procent poté, co firma zhoršila odhad tržeb pro první čtvrtletí i celý letošní rok. Akcie poradenské společnosti Accenture naopak stouply o 6,8 procenta poté, co firma oznámila zvýšení čtvrtletního příjmu o pět procent.

Investoři v USA i jinde ve světě sledovali dění v Jemenu, kde koalice arabských států v čele se Saúdskou Arábií zahájila nálety na pozice šíitských povstalců. Jemen hraje důležitou úlohu při zásobování světového trhu s ropou, zatímco Saúdská Arábie patří k velkým světovým vývozcům této suroviny. Ceny ropy dnes výrazně stouply.

Americký dolar dnes vykazoval nárůst k euru. Americkou měnu podporují vyhlídky na zvyšování úrokových sazeb v USA, zatímco jednotnou evropskou měnu tlačí dolů pokračující uvolňování měnové politiky v eurozoně.

Euro k americkému dolaru v závěru newyorského obchodování ztrácelo 0,79 procenta na 1,0884 USD. Dolar k japonskému jenu odepisoval 0,2 procenta na 119,23 JPY. Dolarový index ke koši šesti hlavních měn přidával 0,4 procenta na 97,34 bodu.