Podle zprávy, založené na dílčích hlášeních od Federálních rezervních bank ze všech dvanácti měnových distriktů, ohlásilo šest distriktů mírný růst. Většina ostatních regionů pak zažila nepatrné zlepšení. Navzdory sérii vážných sněhových bouří jsou optimističtí i podnikatelé v bostonském distriktu.

Většina oblastí zaznamenala růst výdajů spotřebitelů. Zvyšuje se také zájem o turistiku a solidní zisky čeká zpracovatelský sektor. Letecké společnosti v oblasti San Franciska se dokonce domnívají, že letošní rok pro ně bude rekordní.

Mzdové tlaky jsou ve většině oblastí nízké. Pouze u některých pracovních pozic, kde je nedostatek kvalifikovaných pracovníků, firmy zvyšují mzdy, aby přilákaly kvalifikované zaměstnance. Fed přitom mzdové tlaky sleduje velmi pozorně, aby zjistil, zda se nezačíná zvyšovat i tlak na růst inflace spotřebitelských cen.

Fed rovněž upozornil, že těžaři ropy a plynu v některých oblastech plánují letos snížení kapitálových výdajů. To podle analytiků ukazuje, že na odvětví mají negativní dopad nízké ceny energií.

Dnešní zpráva bude jedním ze základů pro jednání měnového výboru Fedu na jeho příštím zasedání, které se bude konat 17. a 18. března. Ekonomové očekávají, že Fed by mohl kolem poloviny letošního roku zahájit zvyšování základních úrokových sazeb.