Celoročně přepočtené tempo prodeje dosáhlo v únoru 16,23 milionu. Bylo to výrazně pod odhady ekonomů, kteří podle ankety agentury Reuters očekávali celoroční tempo prodeje kolem 16,7 milionu. Za celý loňský rok prodej vozů na americkém trhu vzrostl o 5,9 procenta na 16,5 milionu vozů, což bylo nejvíce od roku 2006.

Největší americká automobilka General Motors zvýšila v únoru domácí prodej osobních a lehkých užitkových vozů meziročně asi o čtyři procenta. Odbyt konkurenčního Fordu naopak o dvě procenta klesl. Automobilka Fiat Chrysler oznámila meziroční zlepšení o šest procent.

Odbyt v USA minulý měsíc zvyšovaly i japonské automobilky. Toyota posílila odbyt o 13 procent, zatímco Nissan si polepšil o tři procenta. Honda zvýšila odbyt svých vozů o pět procent a odbyt jihokorejské Hyundai stoupl o sedm procent.

Fiat Chrysler odhadl, že v únoru se na americkém trhu prodalo v celoročním poměru 16,5 milionu vozů, včetně středně těžkých a těžkých užitkových vozů.

V prosinci a lednu se prodej nových osobních a lehkých užitkových automobilů na americkém trhu zvyšoval na maxima od doby před finanční krizí let 2007-2009. K silnému vzestupu přispíval i levný benzin a příznivé úvěrové podmínky, což podpořilo hlavně nákupy velkých užitkových aut a vozů typu SUV.