"Jde o další výborný výsledek v dlouhé řadě nepřetržitého růstu, který trvá již 58 měsíců v řadě. Je to zároveň náš nejsilnější únor od roku 2008," uvedla generální ředitelka Karolína Topolová.

Prodeje podle Topolové rostly i díky rostoucímu zájmu na maďarském trhu, kam se AAA loni vrátila. "Poptávka je stále dvakrát vyšší než v listopadu a prosinci minulého roku. Do budoucna vidíme velký potenciál dalšího růstu, a to zejména díky neustále se zvyšujícím prodejům nových vozů, což má obvykle pozitivní vliv na rozhýbání trhu s ojetými automobily," uvedla Karolína Topolová.

Na AAA se letos obrací stále více lidí, kteří mají vůz v tzv. polopřevodu, což je případ, kdy minulý majitel již vůz odhlásil na nového vlastníka, ale ten ještě auto nepřihlásil na sebe. V polovině roku tyto vozy z centrálního registru zmizí a již nepůjdou přihlásit.

AAA Auto plánuje dále navyšovat objem prodaných vozidel prostřednictvím další expanze. "Svůj plán domácí i mezinárodní expanze oznámíme 12. března," dodala Topolová.

AAA Auto provozuje síť 35 poboček v České republice, na Slovensku a v Maďarsku, které loni dohromady s ruskou pobočkou prodaly 63.600 aut. Na začátku ledna se firma kvůli zhoršující se ekonomické situace na tamním trhu z Ruska stáhla. Skupinu AAA loni převzal britsko-polský investiční fond Abris.

jsa mal